Nieuwe Pioneer navigatiesystemen met Carplay en Android Auto.

Pioneer
Pioneer brengt vijf navigatie- en AV-systemen op de markt die bestuurders intuïtief kunnen bedienen en die een rijkdom aan infotainment- en integratieopties bieden, inclusief CarPlay en Android Auto. De vijf modellen zijn gericht op smartphonegebruikers die hun toestellen in de auto willen gebruiken.

De nieuwe modellen zijn compatibel met smartphones, en hebben een makkelijke gebruikersinterface en grote touchscreens. Zo is het vlaggenschip – de AVIC F77DAB – uitgerust met een capacitief scherm van 7 inch. Naast CarPlay en Android Auto bieden ze extra voordelen en functies zoals AppRadio Mode, AVICSYNC, compatibiliteit met MirrorLink, uitgebreide bluetoothverbindingen, ondersteuning voor Aha Radio, spelen van HiRes FLAC-muziekbestanden, twee camera-ingangen, DAB+, twee USB-ingangen, een HDMI-poort enz…

Pioneer

De nieuwe reeks bestaat uit vier ontvangers met navigatie (de AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB, AVIC-F970DAB en AVIC-F970BT) en één AV-ontvanger (de AVH-X8700BT).

Pioneer

Voor meer gemak en een eenvoudigere bediening zijn de nieuwe modellen uitgerust met deze belangrijke functies:

• CarPlay (alle modellen) – Dankzij CarPlay kunnen consumenten met een iPhone 5 of een nieuwer model en de nieuwste versie van iOS via Siri-spraakbesturing bellen of gebeld worden, sms-berichten schrijven en beantwoorden, Apple Maps gebruiken om te navigeren, naar muziek uit hun collectie en podcasts luisteren, en toegang krijgen tot compatibele apps van derden zoals Spotify en Rdio. Ga voor meer informatie over producten die compatibel zijn met CarPlay naar www.pioneer.eu/carplay.

• Android Auto – (AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB en AVH-X8700BT) – Dankzij de ondersteuning voor Android Auto kunnen consumenten snel hun compatibele Android smartphone aansluiten. Android Auto werd ontworpen met veiligheid in het achterhoofd en is daarom uitgerust met een eenvoudige, intuïtieve interface en krachtige nieuwe spraakbesturing. Zo kunnen gebruikers hun aandacht op de weg houden en worden ze niet afgeleid. Dankzij deze functie kunnen bestuurders een beroep doen op gps-mapping/-navigatie, muziek afspelen, sms’en, telefoongesprekken voeren en zoeken op het web. Android Auto biedt ook toegang tot audio-apps van derden, waaronder SoundCloud, What’s App, Spotify en Stitcher Radio voor podcasts.

• Navigatie via een netwerk met AVICSYNC (AVIC-modellen) – De volledig uitgeruste navigatiesystemen van Pioneer bieden al de nieuwste mapgegevens. Bovendien breiden ze hun capaciteit uit met de nieuwe AVICSYNC-app. Is deze gratis app op een aangesloten smartphone geïnstalleerd? Dan kunnen gebruikers via die weg een beroep doen op actuele kaartgegevens, net als op onlinediensten die op hun huidige locatie zijn afgestemd (op abonnementsbasis). Denk maar aan TomTom Traffic-updates, dynamisch parkeren met Parkopedia, CustomWeather en zoekopdrachten naar zaken in de buurt. AVICSYNC kan overal worden gebruikt om een rit te plannen, zelfs buiten de auto. Zodra de gebruiker weer in de auto zit, worden de gegevens van de smartphone automatisch gesynchroniseerd voor een naadloze werking. Met de Naviextras-dienst kunnen gebruikers kaarten bijwerken en kwalitatieve inhoud vanaf een pc op een SD-kaart opslaan.

• MirrorLink (alle modellen) – Met de MirrorLink-technologie kunnen consumenten compatibele smartphones via de optionele USB-kabel verbinden met de nieuwe Pioneer ontvangers. Op die manier krijgen ze toegang tot bepaalde muziek- en kaarttoepassingen, waardoor hun trip in de auto nog comfortabeler en veiliger wordt. De vijf nieuwe ontvangers zijn voortaan uitgerust met MirrorLink. Deze technologie biedt een voertuigspecifieke interface en kan worden gekoppeld met MirrorLink-gecertificeerde toestellen van smartphonefabrikanten zoals Samsung, Nokia en andere.

• Uitgebreide bluetooth (alle modellen) – Vandaag de dag is het met de meeste populaire smartphones mogelijk om handsfree te communiceren en draadloos audio te streamen. Om de mogelijkheden en belkwaliteit te optimaliseren, beschikt elke nieuwe ontvanger over Bluetooth AVRCP 1.4. Zo kan de gebruiker draadloos bladeren door zijn of haar mediabibliotheek en zorgt HFP 1.6 met breedbandaudio voor een heldere algemene geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken. De ‘Sound Retriever AIR’-technologie tilt het geluid dat via bluetooth wordt verzonden naar een hoger niveau door delen van de digitale muziek te herstellen die tijdens de compressiefase verloren zijn gegaan.

• AppRadio Mode (AVIC F77DAB en AVH-X8700BT) – De AppRadio Mode van Pioneer biedt zowel iPhone- als Android-gebruikers de mogelijkheid om tientallen apps rechtstreeks te openen en bedienen via het grote touchscreen van de nieuwe ontvangers. Daarvoor moet de ontvanger wel aangesloten zijn op een iPhone 4 of iPhone 4S, een iPhone 5 of een nieuwere versie, of op een compatibele Android-smartphone.

Pioneer

Een greep uit de aanvullende ingebouwde functies:

• Vergulde RCA verbindingen voor een hogere audiokwaliteit (alleen AVIC F77DAB).
• HDMI-aansluiting (alleen AVIC F77DAB) – De ingebouwde HDMI-poort in de AVIC F77DAB kan worden gebruikt om een smartphone aan te sluiten via AppRadio Mode of als een speciale open audio-/videobron.
• Ondersteuning voor FLAC-bestanden – Ondersteuning om digitale FLAC-audiobestanden zonder kwaliteitsverlies af te spelen.
• MIXTRAX – Elk model is uitgerust met de revolutionaire MIXTRAX virtual DJ-technologie van Pioneer. Deze technologie tovert een muziekbibliotheek om in een non-stop afspeellijst die een unieke dj-achtige luisterervaring biedt.
• Twee camera-ingangen (AVIC-modellen) – Hiermee kunnen gebruikers een naar achter gerichte camera en bijkomende naar voren of anders gerichte camera toevoegen.
• Ingebouwde Auto EQ en Time Alignment meet de plaatsing van de luidsprekers en de akoestiek van de auto op, om de muziek te laten klinken zoals de artiest het bedoeld heeft.
• 13-bands grafische equalizer stelt de equaliser met één beweging van de hand in.
• 10 miljoen POI locaties op de AVIC-modellen
• Aanpasbare gebruikersinterface – om de kleuren, achtergrondafbeeldingen en klokweergave aan te passen.
• Twee USB-ingangen – voor audio-/videoweergave vanaf een USB-toestel en om een smartphone aan te sluiten en/of op te laden

Reacties:

reacties.

Translate »