Phoenix Gold Renault 5 GT Turbo

Om goed te laten zien en vooral horen worden  er zo  nu en dan speciale  demowagens gebouwd.
Met deze wagens kan de bouwer natuurlijk goed aantonen wat hij allemaal kan uitvoeren, maar kan een leverancier ook goed zijn producten laten horen aan het publiek.

Wanneer er dan een mooie samenwerking plaats vindt tussen een 2 van deze inbouwers, een leverancier en  ook nog een bedrijf gespecialiseerd  in customizen van wagens kun je iets prachtigs verwachten.

Dit resulteerde zich in deze prachtige  Renault 5 GT Turbo met een install van Phoenix Gold.

Headunit:

Pioneer DEX-P99RS

 

Front:

3x Phoenix Gold Ti365CS

Overview of performance

RMS 150W
MAX 300W
Impedance 4 Ohm

Sound tuning

Tweeter HighPass 3.5kHz (24dB)
Midrange LowPass 2.95kHz (12dB)

 

Per deur worden er 3x Phoenix Gold Ti365CS composet speakers gehuisvest, het hele deurpaneel werd hiervoor verbouwd en netjes bekleed in stijl met de rest van de complete wagen.

DSP:

Phoenix Gold  DSP8.8

De 8 kanaals DSP van Phoenix Gold zorgt er niet alleen voor dat alle versterkers de juiste tonen naar de speakers stuurt maar ook dat dat er nog tal van extra instellingen gedaan kunnen worden.

Phoenix Gold DSP8.8 Digital Signal Processor

Amps:

2x Phoenix Gold Ti31200.4

Voor elke deur is er een 4 kanaals Ti32100.4 beschikbaar, dit is met zoveel speakers wel nodig natuurlijk en in combinatie met de subamps levert dit een indrukwekkende piramide van versterkers op.

3x Phoenix Gold Ti32000.1

3 subwoofers, 3 sub versterkers.

Deze 3 prachtige Phoenix Gold versterkers leveren maar liefst 2000Wrms op 1 ohm bij 14.4 volt.

Per versterker welteverstaan.

Dit betekend dat deze Renault 5 GT Turbo maar liefst 6000Wrms aan subwooferversterkers heeft.

RMS Power Rating at 14.4V, < 1% THD

  • 1x 2000W (1Ω)
  • 1x 1300W (2Ω)
  • 1x 900W (4Ω)

Subwoofers:

RMS 1200W
Performance recommendation 1000W-1200W
Impedance 2 x 2 Ohm
maximum deflection 60mm

Om de 3 Phoenix Gold Ti312D2X subwoofers optimaal te kunnen benutten is er om de rolkooi heen een subwooferkist gebouwd met de poort richting de stoelzittingen gericht.

 

Om de rolkooi gebouwd…….
Eigenlijk klopt dit niet helemaal want om deze install tot een goed einde te moeten brengen bleek er iets meer mankracht nodig dan gehoopt was, de rolkooi als eerste erin betekende dat de subkist er niet meer in kon en vice versa.

Dit betekende dus dat deze enigzins gelijk in de auto moesten komen waarbij ongeveer 6 man nodig waren om dit allemaal op zn plek te krijgen zonder het te beschadigen.

Hou er ook rekening mee dat de rolkooi niet alleen voor de show is maar ook daadwerkelijk nu een geheel met de auto vormt.

 

 

 

 

Het harde werken werpt gelukkig wel zn vruchten af want voordat wij arriveerden bij Bjorn kregen we al het advies oordoppen mee te nemen.

diehards als we zijn hebben we dit uiteraard  niet gedaan want hoeveel herrie kunnen 3 12″ subwoofers nu eenmaal maken.

 

Nou dat viel dus even vies tegen want een snoeiharde en loepzuiver sublaag in combinatie  met de goed door  de DSP geregelde frontspeakers deed zelfs ons wel even denken van “wauw een showauto kan wel degelijk hard gaan.”

Alles draait om details bij Bjorn,

Zo is het goud wat je achter de roosters van de Phoenix Gold versterkers ziet ook terug te vinden in het logo op de stoelen maar ook in het stiksel van het stuur en pookknop en zelfs in de wielen.

Speclist:

Renault 5 GT Turbo

Headunit:Pioneer DEX-P99RS
DSP: Phoenix Gold DSP8.8
Subamps:3xPhoenixGoldTi32000.1
Frontampt:2xPhoenixGoldTi31200.4
Frontluidsprekers:3xPhoenixGoldTi365CS
Subwoofers:3xPhoenixGoldTi312D2X
Accu’s:2xStingerSPP1500DCR & StingerSPP1200

Zelf de wagen bewonderen?

 

 

Special thanks:

Dit prachtige project is zoals we al vermeldden mogelijk gemaakt door een prachtige samenwerking tussen de volgende namen die wij ook graag even in het zonnetje zetten.

Uiteraard Bjorn van Bon van BJ Electronics die dit project gestart is en tijd voor ons heeft vrijgemaakt om ons alles te vertellen over deze wagen.

http://www.bj-electronics.nl/

Ice Xtra

Henry Eibrink van ICE Xtra die ook de nodige uurtjes en hand en spanwerk heeft verricht bij bijvoorbeeld het op de plek krijgen van de rolkooi en subwooferkist.

 

https://www.ice-xtra.nl

Street Customs.

Wim Kuiper van Streetcustoms die niet alleen geholpen heeft met opbouwen maar ook de Renault voorzien heeft van een speciaal op maat gemaakte verlagingsset en lichtmetalen velgen die het plaatje helemaal compleet maken.

http://www.streetcustoms.nl/

 

Very special thanks to maxxcount.

Michel de Vre en Robert Nitsche van maxxcount die de Phoenix Gold producten geleverd hebben en hun deskundige advies gegeven hebben.

https://www.maxxcount.de

Met speciale dank aan Peter Manfred en Patrick.

 

 

 

Reacties:

reacties.

Translate »