ICE Xtra, Approved by Car Audio for Beginners.

Wij van Car Audio for Beginners rijden natuurlijk zelf ook auto.

En als fervent car audio liefhebber willen we daar natuurlijk ook een goed geluidje in hebben.

Nu hebben we natuurlijk zelf ook veel inbouw projecten achter onze naam staan waaronder zelfs enkele demo wagens en aan de Installer Battle op 100% Tuning mee mogen doen.

Maar sommige dingen moet je echt door de professional laten doen.

En daar maken we natuurlijk dan maar meteen een mooi verslag van.

Ice Xtra.

Henry, de eigenaar van Ice Xtra in Zwolle kennen we als een van onze eerste en vaste sponsoren en ook hebben wij hier wel eens een dB-Contest mogen organiseren.

Na een paar whatsappjes en een goed telefoongesprek waren we eruit wat mijn wensen waren en wat er in de auto moest komen.

De keuze is gevallen op een Musway M6v2 DSP versterker.

Musway M6v2 DSP.

De Musway M6v2 is een 6 kanaals versterker met ingebouwde DSP (Of is het een DSP met ingebouwde 6 kanaals versterker?.?)

Hierover zullen wij in een apart artikel nog uitgebreider op terug komen.

Maar deze kan zowel de voorspeakers als de achterspeakers goed aansturen en dan blijven er zelfs nog 2 kanalen over die bijv goed gebruikt worden voor en subwoofer.

In het geval van een Musway subwoofer kan er zelfs gebruik gemaakt worden van een quickconnect kabel om deze simpelweg met een stekkertje aangesloten te krijgen.

Voorbeeld van een Musway subwoofer met quickconnect. Helaas heb ik deze weer terug moeten zetten in de showroom.

Geen zin om een subwoofer in de kofferbak te hebben? Dan is een reservewiel subwoofer de oplossing.

Met de optionele DRC1 remote kan er vanaf het dashboard gekozen worden tussen de ingestelde presets, subwoofer niveau maar ook gekozen worden welke input bron er gebruikt moet worden.

Inbouwen.

Bij aankomst bij het pand van Ice Xtra in Zwolle werd meteen de auto naar binnen gereden en kon ik plaats nemen in de wachtruimte om onder het genot van een bakje (of meerdere bakjes…) koffie door het raam te zien hoe Henry zou gaan beginnen aan mijn auto.

Gelukkig mocht ik bij grote uitzondering wel even een kijkje nemen in de werkplaats om zo wat foto’s te kunnen nemen van het hele proces en wat vragen te stellen.

Om te beginnen werden er met speciale tools diverse delen los gehaald van het dashboard om zo bij de nodige kabels te kunnen komen en ook de bekabeling voor de DSP versterker die onder een voorstoel moest komen te leggen.

En onder Henry’s motto ik haal liever wat meer los want dan maak je minder stuk moest ook zelfs het dashboardkastje het veld ruimen.

De bekabeling van de Musway werd vakkundig ingetaped en onder de bekleding doorgeleid en aangesloten.

Inregelen DSP.

Toen ongeveer 2 uur later het laatste paneeltje weer op zijn plek gedrukt werd en alle naadjes nagelopen werden was er niks meer te zien dat even hiervoor vele delen van het dashboard nog naast de auto lagen.

Maar dan is het nog niet klaar.

De DSP versterker is nu wel aangesloten maar moet uiteraard nog wel via de laptop ingeregeld worden.

Welke input bronnen worden er gebruikt, Bluetooth, high level, RCA?
En ook op welke kanalen zitten welke speakers aangesloten en wat voor speakers zijn dit, is het een deurspeaker, tweeter of een subwoofer.

Alle kanaaltjes werden goed ingeregeld en zelfs de meetlat moest er aan te pas komen om de afstand tussen speakers en oren op te meten voor de time allignment.

En daarna natuurlijk eindelijk een USB met de nodige muziek nummers erin om zo alle toontjes en frequenties af te stellen voor zo de beste luister ervaring te krijgen.

En zo was in totaal na ongeveer 3 uurtjes de auto weer klaar om mee te nemen.

Maar uiteraard niet zonder de uitleg van Henry over het vernieuwde systeem.

En zo werd mij nauwkeurig uitgelegd hoe de software werkt voor wanneer ik zelf nog wat aanpassingen zou willen maken en hoe ik de presets kan opslaan maar ook kan oproepen op de remote op het dashboard.

Approved Car Audio Retailer en Installer.

En zo kwamen we uit bij het afrekenen waarbij er aan de factuur een leuk luchtverfrissertje hing die we natuurlijk meteen in de auto moesten hangen.

Het overleg met Henry over de mogelijkheden van mijn wensen, de nette showroom met hier ook de mogelijkheid om zelf de producten te mogen zien en bedienen en inbouwlocatie, kwaliteit van het inbouwen en installeren, de duidelijke uitleg en natuurlijk de lekkere koffie (ja we zijn koffieleuten!) betekenen voor ons dat wij Ice Xtra een Approved Car Audio Retailer en Installer mogen noemen.

Resultaat:

Het resultaat moge er zijn.

Ondanks dat de speakers nog steeds standaard zijn is er wel degelijk een verschil te merken.

Ik heb vlak voor de installatie een paar van mijn favoriete nummers geluisterd en deze na het installeren weer geluisterd.

Ik merk dat er meer vermogen beschikbaar is en dat het geheel prettiger klinkt.

Ik ben er ook van overtuigd dat het toevoegen van een subwoofer door middel van de quick connect aansluiting en de juiste instellingen in de DSP dat deze de lagere tonen niet meer door de speakers laat doen maar door de subwoofer het nog beter zal klinken zonder dat je hierbij meteen de speakers hoeft te vervangen.

Alhoewel dit in een later stadium zeker nog wel zal gaan gebeuren maar dat is weer een vervolg verhaal.

Dankwoord:

Met dank aan Henry van ICE Xtra voor de goede info, inbouw en instructies.

En Michel van maxxcount.de en Audiodesign die mij ook voorzag van de nodige informatie over de gekozen Musway M6v2 DSP.

ICE Xtra

Ice Xtra.

Ice-Xtra
Eiffelstraat 61
8013RT Zwolle
Nederland
038 – 750 49 29
info@ice-xtra.nl

http://www.ice-xtra.nl

Reacties:

reacties.

Translate »