Alpine Freestyle, een uniek concept met veel mogelijkheden.

Wij weten allemaal wat de vaste maten zijn voor aftermarket headunits, 1Din en 2Din.

Laten wij hier eens van af wijken en kijken naar Alpine Freestyle waarbij veel mogelijkheden beschikbaar zijn.

Freestyle.

Feitelijk kun je Alpine Freestyle zien als een modulair systeem.

Er is een scherm, units met bedieningsknoppen, CD/DVD speler en een stuurwielinterface.

Echter kun je deze zelf allemaal een eigen plekje geven.

Scherm netjes op de plek waar je er goed zicht op hebt in het dashboard, misschien de bedieningsknoppen er net een paar cm naast ipv er direct op.

De optionele CD/DVD unit weggewerkt onder een stoel of in de kofferruimte? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Scherm.

Het scherm van de Alpine Freestyle serie is eigenlijk ook alleen een scherm.

De unit zelf waaruit alles geregeld wordt en je normaal gesproken in je dashboard moet schuiven is nu een apart te plaatsen unit (blackbox) geworden.

Hierdoor is het platte scherm vrijwel overal te plaatsen ook wanneer je geen diepte hebt.

De nieuwe Freestyle-systemen zijn verkrijgbaar in 7 “en 9” -schermconfiguraties en beschikken over iGo Primo NextGen-navigatie, evenals ingebouwde DAB + en andere belangrijke media-opties.

 

Alle onderdelen zijn inbegrepen.


Beide Freestyle producten bevatten een touchscreen met hoge resolutie, volledig aanpasbare toetsenborden, een media ontvanger, GPS-antenne, bedradingskit, USB-kabel en een Golf 6-frame.

Dit geeft de installateur alle onderdelen die nodig zijn voor een goede aangepaste installatie.

 

Bedieningstoetsen.

De 2 toetsenpanelen kunnen horizontaal of verticaal geïnstalleerd worden, afhankelijk van de installatiepositie.

De sleutelposities kunnen ook individueel worden toegewezen door de verwisselbare knoppen.

Dit heeft het voordeel dat de toetslay-out kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren, evenals voor de linker- of rechter-stuurconfiguratie.

Het advies is bijvoorbeeld dat de volumeknoppen altijd aan dezelfde kant zijn geïnstalleerd als het stuur zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

De verlichtingskleur van het bedieningspaneel is gemakkelijk aanpassen met 6 verschillende kleuren (wit, rood, geel, amber, blauw en groen) om het Freestyle-systeem aan te passen aan de dashboardverlichting.

U kunt ook de helderheidsintensiteit in 2 niveaus aanpassen. U kunt de weergaveachtergrond ook dienovereenkomstig aanpassen.

 

Medontvanger.

De media ontvanger is zeer compact en heeft 1Din formaat.

Dit maakt het vrij makkelijk om een geschikte ruimte achter het dashboard of de middenconsole te vinden om het toestel te installeren.

User interface.
Alpine heeft de gebruikersinterface opnieuw ontworpen om snel te schakelen van applicaties met een enkele vinger.

Als u bijvoorbeeld een afspeellijst van iPod en iPod op uw scherm ziet, hoeft u alleen maar uw vinger van rechts naar links te vegen om de navigatiekaart en het iPod-scherm in een handige split screen-arrangement te bekijken.

Een andere swipe laat u de navigatiekaart zien in volledig scherm.

Deze operatie methodologie werkt in alle vier richtingen om snel en gemakkelijk de meest gebruikte functies te bereiken.

Big Screen Entertainment.


De Freestyle-systemen maken het mogelijk om films, muziekvideo’s of tv-programma’s van veel verschillende bronnen te genieten, zoals dvd’s van de optionele optische drive, USB-sticks, de nieuwste smartphones met HDMI-uitgang of draagbare video-apparaten (optionele kabels of adapters zijn vereist).

U kunt uw iPod of iPhone ook aansluiten om van uw video-inhoud te genieten op het 9 of 7-inch scherm met hoge resolutie.

Voor de veiligheid is de videoweergavefunctie alleen beschikbaar als het voertuig niet in beweging is.

DAB + digitale radio.


De ingebouwde DAB / DAB + / DMB-tuner maakt gebruik van de meest geavanceerde digitale technologie om de radio-ontvangst in uitstekende geluidsvrije geluidskwaliteit te leveren.

DAB + biedt ook vele andere voordelen ten opzichte van de traditionele FM-radio: selecteer uit een veel groter bereik van radiostations en na een eerste stations scan kunt u eenvoudig de gewenste kanalen selecteren uit een alfabetische en genre lijst met beschikbare stations.

Houd er rekening mee dat een DAB antenne apart gekocht moet worden.

Sluit uw iPod / iPhone aan.


Beide Freestyle-systemen zijn volledig “werkt met iPod / iPhone” compatibel.

Als u uw Apple-apparaat aansluit via de Lightning-of 34-pins Apple-aansluiting, kunt u genieten van liedjes, audioboeken en podcasts via uw Alpine-systeem.

U kunt inhoud zoeken door liedjes, artiesten, albums, genre, componist en meer. Het beste hiervan gebeurt zonder enige vertraging in real-time, zodat u op dezelfde manier kunt genieten van dezelfde gladde en snelle bediening op uw Alpine scherm dat u van uw Apple-apparaat gebruikt bent.

Alle Apple iPods en iPhones met een 34-pins of Lightning g Cable worden ondersteund, inclusief de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Uw Apple-apparaat wordt ook opgeladen terwijl het is aangesloten.

Alpine dealers.

 

Voor meer info over Alpine producten:

Alpine Elextronics Nederland.
Erflanden 21
5831 ZA Boxmeer

Telefoon: (+31) 0485-576958
Fax: (+31) 0485-578619

http://www.alpine-electronics.nl

http://www.hifimotive.nl/

 

 

Reacties:

reacties.

Translate »